15.09.2013

Zapiekanki z serem



Chleb tostowy

Pomidory

Ogórki małosolne

Ulubiona wędlina

Ser żółty

Cebula dymka

Majonez

Ketchup


Ogórki i pomidory kroimy na plasterki.

Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.

Kromki chleba tostowego układamy na wcześniej natłuszczonej blaszce.

 Smarujemy je odrobiną majonezu.

Na każdej kromce układamy plasterek wędliny, pomidora i ogórka.

Dodajemy pokrojoną dymkę.

Posypujemy serem żółtym i polewamy ketchupem.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.

Pieczemy do momentu zarumienienia się chleba.


Pamiętajmy, że najsmaczniejsze są najprostsze rozwiązania.
 SMACZNEGO ;)

6 komentarzy:

  1. Oj narobiłaś mi smaka... Chyba muszę się zaopatrzyć w ser i chleb tostowy/ bułki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jednak z pomidorów bym zrezygnowała, bo lubię tylko surowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam!!zapraszam na szczyptę soli:) nowa notka:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Gdyby chleb tostowy zastąpić inny to nawet bym się skusiła ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. I w ten oto sposób można szybko zrobić coś pysznego :)

    OdpowiedzUsuń