02.09.2013

Muffiny marchewkowe na słodko

2 szklanki startej marchewki
1,5 szklanki mąki
¾ szklanki oleju roślinnego
1 szklanka cukru
3 jajka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka olejku waniliowego
1 łyżeczka cynamonu
Szczypta soli

 Połączyć mokre składniki.
Dodać te suche.
Delikatnie wymieszać.
Wyłożyć do papilotek (moje DIY).
Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170C.


 Po wystudzeniu dodałam lukier czekoladowy i wiórki zrobione z chipsów kokosowych. Ozdobiłam jadalnymi dekoracjami.

Smaczny pomysł na niespodziankę dla bliskich! 

11 komentarzy:

  1. Gdybym miala tylko wiecej czasu :) uwielbiam marchewkowe ciasto więc i muffiny by mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tutaj tak naprawdę więcej czasu zajmuje mycie niż samo pieczenie ;) Jeśli tak jak ja masz zmywarkę to problem rozwiązany!

      Usuń
  2. Wyglądają cudownie! :) jeszcze nigdy nie jadłam marchewkowego ciasta, więc chętnie bym się skusiła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Obiecujesz i obiecujesz, zapraszam do pieczenia!

      Usuń
    2. Bo kurcze, nie umiem się zabrać, trochę ciapa przy pieczeniu jestem :D

      Usuń
  3. Może takie muffinki przekonają mnie do zrobienia ciasta marchewkowego :) wyglądaja pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają obłędnie:)
    obserwuję, zapraszam do mnie przy okazji:*

    OdpowiedzUsuń
  6. smakowicie wyglądają, zjadłabym Ci chyba wszystkie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygladaja smakowicie! A sa przepyszne;) Maks mi pomagal w robieniu;)

    OdpowiedzUsuń