Dzisiaj trochę słodyczy
połączonej z czymś wytrawniejszym. Pierwszy raz postanowiłam połączyć 100%
masło orzechowe z syropem klonowym i karmelizowanymi bananami. Brzmi
niecodziennie, ale uwierz, że naleśniki wychodzą wyborne. Słone masło idealnie
poradziło sobie z wszechobecną słodyczą.
Naleśniki (wg ulubionego przepis)
2 dojrzałe banany
Cukier
Łyżka masła
- Rozpuść na patelni masło i dodaj banany pokrojone w grube plastry.
- Gdy zauważysz, że banany miękną i przybierają ciemniejszy kolor posyp je cukrem. Gdy zacznie się karmelizować owoce będą gotowe do podania.
- Naleśniki posmaruj cienką warstwą masła orzechowego. Złóż w trójkąty.
- Każdego naleśnika polej sosem klonowym. Nałóż na nie gorące banany.
- Jedz, dopóki Twoja rodzina nie zauważy jakie są pyszne!
wyglada pysznie! robie dzisiaj nalesniki :)
OdpowiedzUsuńJa tam bardzo lubie takie slodko-slone polaczenia.
OdpowiedzUsuńnajlepsze naleśniki ! i przepyszne nadzienie, uwielbiam takie połączenia <3
OdpowiedzUsuńMoje smaki! Chętnie wypróbuję przepis przy najbliższej okazji :
OdpowiedzUsuńajjjj.... Zacznę robić naleśniki inne niz zwykle! :)
OdpowiedzUsuńTaką mam nadzieję, bo ileż można jeść naleśniki z serem (chociaż za tymi też szaleję)
UsuńWyglądają świetnie! Chyba je sama skosztuję :)
OdpowiedzUsuńhaha, taka mała awangarda (słone naleśniki na słodko :D) no ale bardzo kuszące te naleśniczki :)
OdpowiedzUsuńNie tylko kuszące, ale i przepyszne! Zrób i nie myśl o kaloriach!
UsuńMożna dać inne owoce?
OdpowiedzUsuńOczywiście, że tak. Wszystko jest uzależnione od naszych preferencji. U mnie pojawiły się banany, ponieważ idealnie pasują do masła orzechowe. Dobre będą też brzoskwinie
Usuń