21.12.2013

TEST: Barszcz czerwony ekspresowy



Dzięki uprzejmości portalu www.urodaizdrowie.pl otrzymałam do zrecenzowania produkt marki Knorr. Opakowanie barszczu czerwonego ekspresowego aż krzyczy, że jest to najsmaczniejszy numer 1. Mocne słowa, ale ile w tym prawdy? 

 Zapach
Przyjemny, lecz do prawdziwego barszczu daleko. Niestety w ogóle nie wyczułam zapachu tak lubianych przeze mnie buraków, a szkoda. W powietrzu można wyczuć lekką słodycz, która w ogóle nie kojarzy mi się z barszczem.
5/10

Kolor
Wypłowiały. Ciężko powiedzieć coś więcej, gdyż jestem nauczona pić prawdziwie czerwony barszcz. Jednak nie mogę powiedzieć, że odcień gotowej zupy jest aż tak zły. W jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji, Magda Gessler wylała taki barszcz na blat i uznała, że jest beznadziejnie wypłowiały. Ten też jest, jednak nie oczekiwałam cudów.
7/10

Smak
Co tam zapach i kolor, skoro tak naprawdę chodzi o coś innego. Barszcz ma słodkawy, jednak mało wyrazisty smak. Nawet dodanie suszonego majeranku nie zmieniło jego walorów. Można uznać to za plus, ponieważ znam ludzi, którzy nie lubią słonych czy ostrych przypraw i dla nich takie rozwiązanie jest w porządku. Ja dodałam do barszczu sporo pieprzu i pokuszę się o stwierdzenie, że był dobry.
8/10

Ostateczna opinia? Na szybko do pracy albo krokietów, które pozostały po obiedzie – czemu nie! Jednak na pewno nie na świąteczny stół, ponieważ na pewno ucierpią na tym przepyszne uszka.

2 komentarze:

  1. ja tego barszczu wybitnie nie lubię, nie wyczuwam w nim z prawdziwego barszczu :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy12/21/2013

    A co to.!!!Buraków nie umiecie sobie ugotować.To jedna z najprostszych zup,tylko plastikową z torebki.Wstyd !!! Knorr nie znaczy pyszne.

    OdpowiedzUsuń