1/3 kostki masła lub margaryny
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
Pół szklanki cukru
Olejek rumowy – moja tajna broń
2 szklanki płatków owsianych (u mnie mieszanka
Sexy Lady z Musli Tak Jak Chcesz)
Migdały
Masło utrzeć z mąką, cukrem, jajkiem i olejkiem
rumowym
Dodać płatki owsiane i migdały. Wymieszać ręką.*
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia.
Z ciasta formować kulki wielkości Rafaello i kłaść
na blachę lekko spłaszczone.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 17
minut.
Ciastka po wyciagnięciu przełożyć na kratkę do
całkowitego wystudzenia.
Lepiej smakuje z masłem czy margaryną? Bo szczerze mówiąc to nie cierpię masła :D
OdpowiedzUsuńZe mnie jest masłoholik, także powinnam powiedzieć, że z masłem. Jednak ostatecznie ani jedno ani drugie nie jest wyczuwalne :))
UsuńGdybym tylko lubiła rum pewnie bym się skusiła :D
OdpowiedzUsuńmusisz mi niszczyć moją dietę ? :( w najbliższym czasie chyba zrobię te ciastka, moja mama lubi takie :)
OdpowiedzUsuńJedno czy dwa do kawy nie zaszkodzi!
UsuńDawno nie piekłam ciasteczek owsianych, świetne te Twoje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
ale pyszności:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńOmnomnom, kusisz tymi smakołykami :)
OdpowiedzUsuńGosiu, staram się! Masz tak dobrą figurę, że nie powinnaś się powstrzymywać!
Usuń