Kruche ciasto (moje z Lidla)
Budyń waniliowy
Jeżyny
Ciasto wykładamy na blachę, pieczemy 20 minut*
Po wystudzeniu ciasta wylewamy na nie budyń waniliowy**
Układamy jeżyny
Pieczemy kolejne 20 minut.
* Na masę należy położyć obciążenie, aby ciasto nie urosło np. papier śniadaniowy z grochem
** Polecam dodać mniej mleka niż podano na opakowaniu. Budyń będzie gęstszy
Wyglada apetycznie! Uwielbiam jeżyny :) choć generalnie za tartą nie przepadam :)
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńNo nie.. tak miał się nazywać cykl ;)
UsuńUps, nie chciałam :D
UsuńBrzmi nieskomplikowanie :D Czyli coś dla mnie! :) A te owoce... Ahhh :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
___________________________
http://hone-your-english.blogspot.com/
Wygląda przesmacznie, z jeżynami jeszcze nie robiłam;)
OdpowiedzUsuń