20.08.2013

Tarta z jeżynami



Kruche ciasto (moje z Lidla)
Budyń waniliowy
Jeżyny

Ciasto wykładamy na blachę, pieczemy 20 minut*
Po wystudzeniu ciasta wylewamy na nie budyń waniliowy**
Układamy jeżyny
Pieczemy kolejne 20 minut. 

* Na masę należy położyć obciążenie, aby ciasto nie urosło np. papier śniadaniowy z grochem
** Polecam dodać mniej mleka niż podano na opakowaniu. Budyń będzie gęstszy

P.S. Ciasto po upieczeniu posiada magiczne moce. Znika w kilka sekund. Uważajcie ;)






6 komentarzy:

  1. Wyglada apetycznie! Uwielbiam jeżyny :) choć generalnie za tartą nie przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi nieskomplikowanie :D Czyli coś dla mnie! :) A te owoce... Ahhh :)

    Pozdrawiam!

    ___________________________

    http://hone-your-english.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przesmacznie, z jeżynami jeszcze nie robiłam;)

    OdpowiedzUsuń