Ciasto francuskie (u mnie z Lidla)
Szynka drobiowa
Pomidor
Oscypek
100ml śmietany kremówki
2 jajka
Przyprawy
Parmezan
Baza:
Natłuszczoną blachę wyłożyć ciastem francuskim
Pokroić szynkę, pomidora i oscypka
Wysypać całość na ciasto
„Sos”:
Śmietanę kremówkę rozbełtać z 2 jajkami
Przyprawić wedle uznania*
Wylać całość na wcześniej przygotowane ciasto i
posypać startym parmezanem
Piec w piekarniku nagrzanym do 160C przez 20 minut
*U mnie świetnie sprawdziła się
przyprawa, w której skład wchodzą suszone pomidory, czosnek i bazylia.
Radziłabym poczekać aż ciasto ostygnie, bo może
być problem z wyciągnięciem. Chociaż zapachy będą kusić ;) Najlepszą rekomendacją dla tej tarty jest fakt, że jadł ją mój brat, który NIE LUBI CIASTA FRANCUSKIEGO.
Smacznego!
O mamo! Aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie, muszę kiedyś spróbować zrobić te tartę :)
OdpowiedzUsuńRób, rób! Zwłaszcza, że zajmuje to dosłownie kilka chwil, a efekt zniewala!
Usuńale pysznie to wygląda <3
OdpowiedzUsuńI takie też jest ;)
UsuńPrzepyszna, uwielbiam takie wytrawne tarty ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńNajlepsze na obecną pogodę ;))
UsuńPięknie się prezentuje, kocham takie tarty :) Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńNiestety zdjęcia nie oddadzą zapachu ani smaku, a szkoda!
UsuńMi tarta zawsze kojarzyła się z czymś słodkim... Będę próbować tego przepisu :)
OdpowiedzUsuń