3 jajka
Mleko
Jogurt naturalny
¼ cukinii
Pół pomidora
¼ cebuli
Starty ser żółty
Dowolne przyprawy
- Pokrój wszystkie warzywa w kosteczkę.
- 3 jajka ubij trzepaczką z odrobiną mleka i jogurtu naturalnego do momentu stworzenia się charakterystycznej piany (oznaka, że w jajkach jest wystarczająco dużo powietrza).
- Masę przypraw według upodobań (u mnie suszone pomidory, czosnek, pieprz i sól).
- Na nagrzanej patelni przyrumień pokrojoną cukinię.
- Dodaj pomidora i cebulę (kolejność jest ważna, ponieważ cukinia potrzebuje nieco więcej czasu).
- Gdy uznasz, że warzywa są al’dente wylej wcześniej przygotowaną masę jajeczną.
- Posyp serem żółtym i trzymaj omlet pod przykrywką do momentu ścięcia się jajek.
- Jedz szybko, bo na pewno znajdzie się ktoś, kto będzie chciał Ci go ukraść!
Chcesz mieć pewność, że Twój omlet wyrośnie? Dodaj szczyptę proszku do pieczenia :)
Przyznać się, kto z Was nigdy nie robił najszybszego obiadu na świecie?
Wygląda przepysznie! Na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuńI uwielbiam Twoje zdjęcia ;)
Od października zdjęcia będą jeszcze lepsze :) Ale dziękuję!
UsuńNie lubię omletów, ani na słodko ani na słono ani w ogóle :D
OdpowiedzUsuńAni pomidorów na ciepło ani omletów, oooj kochana!
UsuńHahaha! Notujesz czego nie lubię? :P no taka prawda no...
Usuńnigdy takiego nie jadłam, ale po zdjęciu wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuń